Deutsche version

LÁTNIVALÓK

A táj

Tiszafüred környékének meghatározó vonzereje maga a Tisza-tó (kb. 140 km2), a vadregényes vízivilág, a horgászat a madarászat. A változatos ártéri világgal számos szárazföldi- és vízitúra útvonalon ismerkedhet meg. A Tisza-tó beton kerékpárúton körbe kerezhető. Június 15-e után lehetőség nyílik természetvédelmi területek megtekintésére is a várostól keletre, a Hortobágy Nemzeti Park területén át.

Magyarországon a római idők óta jelentős a termálfürdőkultúra.

Tiszafürend környékén tíznél több termálfürdő található, a természetes állapotban megmaradottaktól a vidékiesen át az orvosi gyógyfürdőkig mindenféle.

30 - 40 km távolságban magasodnak a Mátra és a Bükk hegyei, itt érnek a legfinomabb borok.


Halak

Az óriási vízterületek azt a benyomást keltik az emberben, hogy ez itt maga az ősi természet. S ez bizony így van!

Figyelemreméltó a halbőség: itt összefuthat élete legnagyobb harcsájával, de vannak hatalmas fogas-süllők, vadpontyok és sok más hal, melyek a Tisza vidékét horgászparadicsommá, a halételek ínyenceinek Eldorádójává teszik. Itt főzik a világhírű bográcsos halászlét!

És ha mégsem sikerülne a NAGY HALAT kifognia: akkor is magával viheti egy feledhetetlen szépségű vízi világ emlékét, és persze jár az extra pálinka. Mindkettőt garantáljuk!


Termál- és gyógyfürdők

Már önmagában, a fürdők miatt megéri, hogy e régiót felkeresse.

Tiszafüreden és 30 km-es körzetén belül 10 termálfürdő van, 60 km távolságon belül pedig 15. E fürdők egy részét 1200 méter mély kutakból táplálják. A vizek vegyi összetétele különböző. Sokuk főképp a mozgásszervi panaszok enyhítésére használható (gerincproblémák, porckorongkopás, csípőízület baj, más vizek az izmok kezelésére szolgálnak, esetleg idegsérülések vagy balesetek utáni kezelésre.

Nőgyógyászati, urológiai vagy bőrgyógyászati kezelések céljára ismét más fürdöket tudunk javasolni. Mindegy, melyik fürdőt fogja felkeresni, az biztos, hogy ellazulva, felüdűlve, megerősödve, új kihívásokra készen fogja elhagyni a fürdőt. 15 termálfürdö 60 km-en belül!Minden jog fenntartva! PUSZTAHÁZ Tiszafüred, © 2009-2017. |